Treningsmatte – Allsidig og praktisk
«Behøver man virkelig å ha en gulvmatte for å trene da?»
Man MÅ ikke ha en gulvmatte, men gode treningsmatter kan tjene flere formål.
En enkel gulvmatte egnet for trening kan for det første absorbere støt og beskytte mot unødig slitasje på ledd. La oss si at du skal øve på spensthopp. For hver gang du lander på gulvet vil du slite litt på de stakkars knærne dine. En myk gulvmatte vil ikke bare absorbere mye av støtet, den vil også fjerne noe av lyden, slik at naboen i etasjen under, eller kona på hjemmekontor i rommet ved siden av, ikke blir så plaget.
En myk matte er også både hyggeligere å ligge på når du tar situps og pushups, enn å ligge med ryggen på et hardt gulv.
Mange menn kvier seg for alt som relateres til yoga, men det å tøye og bøye kroppen er faktisk veldig godt for å beholde bevegelighet og unngå skader etter hvert som man blir eldre. Uansett om du nekter plent å utføre yoga-øvelser, er likevel normal tøying bra for kroppen etter utført trening. Da er en myk matte god å ha.
En enda bedre, men litt mer kostbar løsning kan være å bruke gummigulv som underlag for både treningsapparater, manualer og øvelser. På den måten unngår du også plagsomme lyder, riper og slitasje på gulvet.
Dette krever dog en fast plass for trening, eller et eget treningsrom, mens en treningsmatte kan rulles sammen, og stues unna i et skap sammen med manualer og kettlebells, dersom du ikke har nok plass til å ha et fast areal holdt av til trening.
Her har du ti flotte øvelser du kan gjennomføre på en matte
Uansett, med både underlag, manualer og kettlebells på plass, er du nå klar for å begynne å trene hjemme. Dette kan allerede kalles en hjemme-gym. Men du er kanskje ikke helt fornøyd enda? Enig!
Hvis du faktisk har investert i en tredemølle og – hvis du var ekstra smart – også hang opp en TV på veggen foran den, da er det vel også tid for å begynne å spare til en spinning-sykkel?