Slik bygger du din egen hjemmegym

For sofagriser er dette genialt

For mange av oss, er trening kjedelig. For andre, er trening det viktigste i livet. Uansett om du er blant de førstnevnte, i den andre kategorien, eller et sted imellom – er det viktig å holde trening enkelt, morsomt og gjennomførbart.

Et godt første skritt kan være å sette av plass til en hjemme-gym.

Det første du må gjøre, er å tenke igjennom hva du har av plass. Deretter kan du vurdere hvordan du vil utnytte plassen. Dessuten må man alltid tenke på hva man har råd til.

Naturen byr på uendelige muligheter for trening, og med noen små grep kan man gjøre utendørstrening både morsomt og variert. Likevel er det ikke alltid man kan komme seg ut. For mange av oss vil også det å finne tid til å gå ut å trene føles uoverkommelig. Her kommer hjemme-gymmen inn i bildet.

Med små grep, kan det å trene hjemme også være en løselig oppgave, selv for TV-slavene, småbarnsforeldrene og sofagrisene.

La oss være ærlige – det er vel oss som trenger trening mest av alle – er det ikke?

Put down the chips, and step away from the burger!

For når ostepoppen har satt seg på hoftene, Game of thrones-maratonet av en eller annen grunn ikke gjorde noe for å bedre kondisjonen og ungene har fått bli den mest bekvemmelige unnskyldningen for å slutte å komme seg ut på løpetur – da må kanskje noe gjøres?

Slapp av! Hjelpen er her! Artikkelserien «Bygg din egen hjemme-gym», skal ta for seg alternativer, produkter og løsninger som kan passe for alle. Les litt, og skreddersy hva som passer for akkurat deg – nettopp med tanke på plass og budsjett.

Dessuten er det mange «ferske» treningsfolk, som kvier seg for å dra på treningsstudio. Enten fordi de skammer seg over kroppen sin, eller fordi de er redde for å se dumme ut foran de mer drevne. Det kan også være frykten for å bli «støttemedlem», eller å binde seg til dyre abonnementer med oppsigelsestid og tilhørende inkassokrav hvis regningene ikke betales som hindrer enkelte. Dessuten er covid-tiltak og smittefare et vedvarende problem i skrivende stund.

Men husk: Din egen kropp og helse er kanskje den viktigste investeringen du kan gjøre.

Fysisk helse er veien å gå, både for å bedre selvtillit og psykisk helse.

Da kan eget gym-rom, eller hvert fall et «gym-hjørne», være veien å gå.

Den første investeringen jeg synes man bør vurdere er faktisk en av de største og dyreste, men også en av de viktigste, nemlig – TREDEMØLLA!

Denne artikkelen kan innholde sponsede linker