Slik kommer du lett igang med trening

trening-kosthold

De aller fleste av oss har interesse av å komme i bedre form. Enten det dreier seg om å bli kvitt magefettet, få muskler eller bare spise sunnere så er det som regel latterlig vanskelig å komme i gang.  Hvorfor i all verden skal det være så vanskelig å komme i gang med noen timer trening i uken? Svaret ligger nok mye i rutiner, men også det at kroppen din er vant til å bruke energi basert på den livsstilen du har i dag. Men andre ord; Kroppen (og underbevisstheten din) stritter imot fordi du lever et slapt liv i dag. Kroppen vet foreløpig ikke at treningen du vil gjennomføre kommer til å gi energi fremfor å ta energi.

Denne artikkelen vil derfor gi deg noen få konkrete råd om hva du bør gjøre for å raskest mulig se resultater samtidig som du nesten uten å prioritere bort noe kommer skikkelig i gang fra dag 1.

Har du tid til trening?

Selvfølgelig har du tid. Vi har alle tid til det. Du kan bruke av tiden du ligger på sofaen og ser på repriser av en gammel komi-serie eller du kan bruke en time mindre foran pc`n og sosiale medier. Poenget er; Ja, du har selvfølgelig tid

Hva gjør jeg først?

Her trodde du kanskje det skulle komme et omfattende treningsprogram for nystartede med et tilhørende kostholds-program som stort sett inkluderer kylling, ris og proteindrikker. Nei, denne artikkelen handler om det første steget.

Det å komme i gang med noe. Sørge for at kroppen din blir strammere og venner seg til daglig trening og gir deg de fordelene du trenger for å komme deg videre med trening. Så hva er det første magiske trikset?

«Det første du bør gjøre er å ta minimum 30 armhevinger hver dag i 2 uker.

That`s it!»

Armhevinger er en kjent øvelse, men den kanskje også en av de øvelsene som gir kroppen størst utvikling med minst mulig innsats. Grunnen er at du med armhevinger trener store sentrale deler av kroppen.

Nei, du trenger ikke et gym medlemskap, trene med kroppen kan du gjøre hvor som helst.

Bryst, mage, armer og skuldre får alle kjørt seg når du tar en armheving. Og hvem klarer ikke å ta totalt 30 armhevinger om dagen? Så tips nummer en for å komme i gang med trening er å ta 30 armhevinger om dagen.

Ta gjerne 10×3 eller 20+10, men la alltid totalen være minimum 30 armhevinger hver dag i 14 dager. Husk at siden du mest sannsynlig ikke har trent musklene dine på en stund så vil du oppleve å bli støl.

Se bort i fra dette selv om det er litt vondt. Ta uansett 30 armhevinger hver dag

Ja så da. Hva gjør jeg videre?

Etter de første 14 dagene skal vi legge til 2 ting. En enkel, men ekstrem givende øvelse til samt en liten endring i kostholdet ditt. Fortsatt ingen store endringer i livet ditt, men akkurat store og smarte nok til at du garantert vil merke progresjon på flere områder.

Først øvelsen: Du skal nå, hver dag, i tillegg til 30 armhevinger ta 100 squats. Ingen; Du trenger ikke ta de samtidig, men totalen i løpet av en dag skal være 100 squats. Det betyr at du de neste 14 dagene skal ta 30 armhevinger og 100 squats.

Her har du en mer avansert versjon av vanlig sqat, som heter pistol squat som du kan starte på når du har kommet et steg lenger

Denne øvelsen er like lett som den er genial. Det er rett og slett snakk om knebøy utført på riktig måte. Her ser du en rask forklaring på hvordan du gjennomfører øvelsen for best mulig resultat:

Så var det den lille endringen i kostholdet. Dette er garantert noe du har hørt før, men smarte løsninger er ofte løsninger du hører om ofte. Du skal nå starte med følgende frokost hver dag:

  • Havregryn (gjerne glutenfritt)
  • Linfrø og solsikkefrø
  • En neve mandler og valnøtter
  • Litt banan
  • Litt blåbær
  • Melk (gjerne kokosmelk eller mandelmelk)

Nå tenker du sikkert at havre til frokost høres kjedelig ut og det er sikkert like greit med cornflakes, men nei. Absolutt nei. Havregryn har en ekstrem helsebringende effekt på kroppen på veldig mange måter.

Tilbehøret som vi har tatt med over gir deg også alle store fordeler mot betennelser, riktig fett og ikke minst kan det beskrives som en luksusolje for tarmsystemet ditt. Her er en kort film som beskriver fordelene med havre:

Så nå er vi altså der hvor du hver dag tar 30 armhevinger, 100 squats og spiser kanskje den sunneste frokosten tilgjengelig (Ja på det nivåer er det faktisk) Disse tiltakene er alle tiltak som gir deg markant bedre helse og et godt utgangspunkt for å ta steget videre, men først og fremst har du nå etter 3-4 uker med disse rådene allerede merket at du føler deg bedre. Både fysisk og psykisk.

Og det med så liten innsats og tid. Du kan nå klappe deg på ryggen og vite at du nå har «kommet i gang» med treningen.

Det vanskelige neste steget?

Allerede nå vil du merke at treningen du gjør gir deg fordeler. Det er derfor langt enklere å komme i gang med neste steg. Det er et stort steg, men det er mest sannsynlig det viktigste steget du vil gjøre når det kommer til trening og å endre livsstil i det lange løp.

Nå handler det nemlig om å holde dette gående i det lange løp. Så hva legger vi til? Jo, nå legger vi til 45 minutter rask gange minimum 3 ganger i uken samtidig så øker vi antall armhevinger om dagen fra 30 til 50. Du har sikkert merket at de 30 armhevingene du har tatt nå i en måned går betydelig lettere enn i starten så vi kjører antallet opp til 50 hver dag.

Rask gange er i flere omfattende studier definert som den mest hensiktsmessige formen for trening du kan gjøre. Mange mener til og med at rask gange er en av de fysiske aktivitetene som garantert forlenger livet uansett når i livet du starter.

Om du ikke selv har skjønt det så har du nå kommet i gang med treningen. Du har allerede endret livsstilen din til det bedre og du har med all sannsynlighet merket store fordeler i kropp og hode allerede.

Nå stopper denne artikkelen. Dette skulle handle om å komme i gang. Du vet nå hvordan du med små grep kan komme i gang med treningen og det gir resultater. Alle inkludert deg selv har tid , ressurser og mulighet til å følge disse enkle, men resultatgivende tiltakene.

Når du har kommet i gang med tiltakene fra denne artikkelen vil du med all sannsynlighet ønske å trene mer og kanskje starte med en litt mer omfattende livsstilsendring. Sjekk derfor våre andre artikler under trening her hos Mann24 så finner du garantert noen råd du kan dra god nytte av.

Denne artikkelen kan innholde sponsede linker