Konspirasjonsteorier og folk som tror på de – Del 2 – Bjarne

Vår spaltist Bjarne svarer Maximiliam

Oi, oi, oi! Ja, faktisk tenker jeg vi reiser oss og gir en tre ganger tre «oioi» med tilhørende applaus til Maximiliam – Norges mest arrogante blære!

Les Maximiliams innlegg her

Da jeg leste innlegget ditt, med tilhørende «forsknings-rapport», var det knapt så jeg hadde tid til å lese ferdig før jeg begynte å skyte tilbake. Det skal være meg en glede – nesten like stor som gatebil-festivalen på Rudskogen – å få klemt hele den lange nesekammen du stirrer ned langs på oss andre, godt opp i det firkanta, pinnefylte rævhølet ditt! Når jeg tenker meg om, veit jeg i alle fall hvor firkant-klossen hører hjemme! En banan til meg!

Du din sjælgode, nedlatende, byråkrat! Jeg syns jeg ser deg kommer ridanes inn på den høye hesten din på travet på Momarken. Du sku faenimeg fått så mye deng at du ikke kunne ha satt rævsia på silkeputene hjemme på divanen din på ukesvis! Det stinker fasan meg abonnement på «Kapital» hele veien te Rakkestad, bare du åpner det frekke paihølet ditt en aning på gløtt.

Sirkel-klossen passer nemlig akkurat like godt i kjeften din, som den gjør hos oss «dumme bavianer».

La meg begynne med å forklare deg at folk som tror på ¨konspirasjoner¨, slett ikke er et ¨fenomen¨. Vi er ikke et merkelig lys som oppstår på himmelen når sollyset treffer atmosfæren i en spesiell vinkel, eller en merkelig forstyrrelse som oppstår på lydopptaket når et TV-team går inn i et hjemsøkt hus. (Og nei, jeg tror ikke på spøkelser – det var et eksempel for å latterliggjøre den dumme ordbruken i ¨forskningsrapporten¨ din, ok?)

Faktisk vil jeg plukke den høna først som sist, som vi sier på kroa i Mysen.

Ordbruken i rapporten er åpenbart gjort for å dumme ned og latterliggjøre oss ¨komplette idioter¨. I rapporten står det blant annet at:

«De ser sammenhenger der det ikke er noen.»

Dette forutsetter dermed at ingen av teoriene er sanne. Man kunne like gjerne ha antatt at teoriene stemte, og skrevet:

«De ser sammenhenger der andre mennesker ikke gjennomskuer det åpenbare.»

Men det ville være å legitimere de mange bevisene som finnes, for en lang rekke «konspirasjoner». Og det er ikke det de anklagede ønsker. Det er så mye lettere å idiot-erklære, enn det er å motbevise, eller i det minste å tørre å ta debatten.

Det står også at konspirasjonsteoretikere er «mistenksomme» og har ¨mindre grad av tillit til sine omgivelser¨, samt at vi – som du også sier – ¨mangler evnen til å tenke analytisk¨.

Nå får dere faenimeg gi dere! Igjen, brukes negative ord. ¨mistenksomme¨ kunne like gjerne ha vært byttet ut med selvtenkende, kritiske, ikke-naive, eller kildekritiske. Likevel er det nettopp manglende kildekritikk og evne til å tenke du anklager oss for!?

Har det ikke slått deg et eneste sekund at det ikke lenkes til et eneste dokument eller forskningsrapport i hele den saken du så ukritisk lenker til?

«The greatest trick the Devil ever pulled, was convincing the world he doesn’t exist» heter det. Vil det ikke være jævelsk mye enklere for makteliten å betale noen forskere og mediebyråer til å male alle som er på ferten av sannheten som idiotiske?

Er noen i ferd med å avdekke valgfusket ditt?

Kall det en konspirasjon! Si at de sikkert tror jorda er flat også!

Er noen i ferd med å lekke videoer som viser at landet ditt har solgt kamphelikoptre til en militant gruppe med tvilsomme fremgangsmåter?

Kall det en UFO! Få tak i en tulling som kan si han har blitt kidnappet av små grå menn og fått en probe i analen! Latterliggjøring og tilegnet affiliering med galninger er den enkleste løsning.

The truth is out there

Ved å sørge for at enhver sak som er skadelig og sensitiv for makteliten kan kalles ¨konspirasjoner¨ og drukne sannheten i en haug latterlige usannheter, kan man slippe unna med hva som helst – jo verre – jo bedre!

Og sånne tullinger som deg – førsteklasses rasshøl i ordets rette forstand – folk som har arvet pappas imperium, har tjent seg rike på den menige mann, eller som tror at å gjøre det godt på børsen er ensbetydende med å være smartere enn alle andre, dere er med på å legitimere løgnene deres. Bare fordi dere går i dress trehundre-og-fem-og-seksti dager i året, og kjører biler verdt en halv bydel, skal liksom dere tas mer seriøst enn resten av oss?

At sånne som deg tør å si vi er dumme, fordi vi våger påstå at den elitiske gutteklubben deres har en agenda og maler sin egen kake – det er latterlig. Akkurat som om innsidehandel, hvitsnippforbrytelser og kompiskontrakter også bare var myter og konspirasjoner?

 

Disse forskerne dine påberoper seg å ha klart å se et mønster, hva? At sånne som meg tilhører et eget sjikt av mennesker som har ¨fått for seg¨ at noen sitter på toppen og bestemmer. At det liksom er en søkt tanke at noen i viktigere posisjoner enn oss selv sitter og bestemmer ting som berører oss alle, til tross for at det kanskje ikke er i alles interesse?

Spør du meg, er det forbanna trangsynt å påstå noe annet! Helt fra man går på barneskolen har de kuleste i klassen trumfet gjennom hvor vi skal på klassetur og hva som skal være temaet på klassefesten. De i maktposisjonene bestemte hvem som var kule og hvem som fikk spille på det beste laget.

Forsøker du å fortelle meg at rike mennesker i maktposisjoner aldri drar nytte av rikdommen og makten sin for å få det som de vil? Forsøker du å fortelle meg at ikke flertallet av verdens rikeste mennesker ville ha gått over lik for å sørge for at de beholdt rikdommene sine? Nekter du for at en stor andel av verdens rikeste mennesker har tilegnet seg rikdommene sine ved å bøye regler, utnytte naivitet, eller gripe sjanser på bekostning av andres hell og lykke?

Jeg utfordrer deg til å tørre å benekte det! Benekt at de fleste av verdens rikeste mennesker har blitt så rike ved å sko seg på arbeiderklassen? Gjør det! Og så gjentar du for en haug lavpannede toskhuer konspirasjonsteoretikerne er, som tør å si noe så fjongt som at de ikke stoler på at eliten alltid har vårt beste i tankene når de sitter i sine lukkede møter.

Saken er nemlig den, at dersom jeg selv hadde vært verdens rikeste, ville jeg garantert ha brukt posisjonen min til å male verden i mitt bilde. Jeg ville ha brukt noen av mine midler til å påvirke verden slik jeg mente var riktig, og jeg ville ha levd min lille versjon av drømmelivet – uavhengig av hva resten av verden ønsker. Så det er helt naturlig å se for seg at du og dine ikke ville gjøre det samme.

Kanskje verst i hele rapporten du viser til, og i ditt eget makkverk av et innlegg, er når dere tar dere friheten å bruke Hitler og nazisme som virkemiddel. Nå går dere fanken meg for langt! Dere våger å bruke nazistenes antisemittiske propaganda som parallell til dagens konspirasjonsteorier? Greit! Bare for sportens skyld skal jeg la dere få beholde det sinnsforvirrede argumentet deres, men det handler igjen om hvordan man velger å vri saken.

Dere kunne like gjerne ha skrevet at det gikk konspirasjonsteorier om at alle jødene som ble ført bort, havnet i grusomme fangeleirer. At disse ble systematisk utryddet, henrettet i endeløse rekker ved peletonger, gasset i hjel i hopetall, begravet i massegraver eller brent i enorme kremeringsovner.

I så fall hadde konspirasjonsteoretikerne rett. Hvis de hadde hvisket om at hæren sto klare til å invadere Polen i 1939, da ville de også ha hatt rett. Men da er det plutselig ikke en teori lenger. Det er historie.

Isteden valgte dere å vri det slik at konspirasjonsteoretikerne var på feil side. De fikk rollen som nazistene i deres lille «rapport». Men det er kanskje ikke merkelig?

Det var vel tross alt konspirasjonsteoretikerne som sto bak angrepet 9/11 også? Konspirasjonsteoretikere som iscenesatte månelandingen? Eller som utførte attentatet på Kennedy? Som hacket valget da Trump kom til makten?

Selvfølgelig ikke. Fordi teoretikerne er de som gjennomskuer og avslører uretten, ikke de som utfører den. Konspirasjonsteoretikerne ville ha stilt spørsmål til propagandaen som ble spydd ut av føreren. Det er sånne som deg som ville ha spist det. Det er du som stoler blindt på styresmaktene, uten å stille spørsmål ved noe som helst.

FUCK TRUMP!

På toppen av alt, ser jeg at du ønsket Trump skulle få fortsette som president i fire år til? Mannen er en total amøbe, og du er åndsfraværende nok til å kalle andre for idioter, mens du på utpusten sier Trump burde forbli president? Har du mistet helt bakkekontakt? Har du i det hele tatt fått med deg hva media skriver om ham? Jeg orker ikke å riste på hodet engang. Øynene dine må sitte så tett sammen at det er et under om du ikke er kyklop.

Jeg kan i det minste betrygge deg med at jeg verken er ensom, engstelig eller deprimert. Jeg er heller ikke verken nazist eller jihadist. Det eneste dere beviste med rapporten deres, er at saker i stor grad kan manipuleres akkurat slik man vil.

Dette innlegget er fra vår spaltist, og gir utrykk for hans meninger, og reflekterer ikke nødvendigvis Mann24 redaksjonelle linje, synspunkter eller politiske ståsted. 

Denne artikkelen kan innholde sponsede linker