Konspirasjonsteorier og folk som tror på de – Del 1 – Maximiliam

Vår spaltist Maximiliam om konspirasjoner

Jeg kom i dag over et interessant stykke lesning. Det dreier seg om denne artikkelen på www.forskning.no :

https://forskning.no/psykologi/na-vet-forskerne-mer-om-hvem-som-tror-pa-konspirasjonsteorier/1798218

Det synes meg å florere av lavpannede dommedagsprofeter og konspirasjonsteoretikere på alle plattformer for tiden. Jeg må daglig legge tann for tunge, når jeg ser den ene etter den andre av disse lavpannede molboene lire av seg galskapen sin som om det var fakta. Totalt blottet for kildekritikk og selvinnsikt, spyr disse utskuddene fra ¨livets harde skole¨ ut de mest absurde uttalelser. De synes å sette seg selv på pidestaller. Der blir de sittende, som de dumme bavianene de er, mens de klapper seg selv på ryggen og belønner seg selv med bananer fordi de synes de er så lynende intelligente.

Flere ganger om dagen tvinger jeg meg til å utøve et umenneskelig stykke selvbeherskelse, for ikke å brøle til dem:

«Du er ikke intelligent! Din tilbakestående sludrian! Du har sittet den siste halvtimen og forsøkt å presse den sirkelformede klossen igjennom firkant-hullet. Bare fordi du oppdaget at klossen faktisk også passet i den dumme munnen din, betyr ikke at du har løst et av universets store mysterier!»

selv ER jeg OGSÅ bare et vanlig menneske – jeg er bare så velsignet at jeg innehar et modicum av vett – der du desverre var så uheldig å komme til verden som komplett idiot.

Nettopp derfor svikter selv min selv selvbeherskelse fra tid til annen. Jeg evner hvert fall ikke å tie lenger, når jeg ser forskerne legge frem denne rapporten.

De skriver at forskerne er nær ved å forstå dette fenomenet, men at de allerede har begynt å finne noen fellesnevnere for disse etter-streberne. Et trekk er at de innbiller seg at mektige mennesker har skjulte agendaer som den gemene hop må lide under. Et annet trekk var at de fablet frem sammenhenger og så mønster, der ingen sammenheng og mønster fantes. Et eksempel var at disse fe-huene fra QAnon var overbevist om at Donald Trump forsøkte å sende dem hemmelige beskjeder da han nevnte tallet 17, fordi Q var den syttende bokstaven i alfabetet.

Dette beviser bare hvor bortkomne denne typen mennesker er. De ser ¨hemmelige tegn¨ over alt, og er garantert av typen som flyr i fistel hver gang en bonde bestemmer seg for å terge dem ved å lage kornsirkler på åkeren sin.

Nei, det er ikke Aliens!! Hvis du tror noe annet er du tett i pappen! Dette er en bonde som har fått for mye statlige subsidier, og litt for lite oppmerksomhet.

Forskningen viser også at folk som tror på denne galskapen – som ventet – er ensomme, engstelige og deprimerte mennesker, ute av stand til å tenke analytisk. De virker ute av stand til å tenke i det hele tatt, spør du meg. Dessuten er det ikke en eneste én av dem som er kapable til å skrive nogen lunde passerbart norsk språk. Dette er med andre ord folk som falt fra, allerede tidlig i grunnskolen.

Rapporten viser også at dette er de samme menneskene som tror på spøkelser, mirakler, julenisser og alternativ behandling. At nordmenn scorer høyt på tilbøyeligheten til å tro på denne typen snikksnakk kommer heller ikke som noen overraskelse. Det ser man klart og tydelig i kommentarfeltene på sosiale medier.

Det trekkes en parallell til Hitlers kampanje mot jødene under andre verdenskrig. Konspirasjonsteoriene skulle da ha det til at jødene sto bak alt ondt i verden. Dagens konspirasjonsteoretikere ville utvilsomt ha vært datidens ¨Hitlerjugend¨. Uvitende fjols, som bukker under for pølsevev, uten å stille spørsmål til noe av propagandaen de blir matet med.

Isteden sitter de der med en nagende mistillit til samfunnet. De skjønner ikke at landets ledere har fått den oppgaven av en grunn. Rapporten viser nemlig at det ofte er de som heller mest mot ekstreme politiske ståsteder, er de samme menneskene som er mest fanatiske i troen på konspirasjoner. (Les f.eks: Nazister og Jihadister)

MAGA!

Dette er de samme menneskene som tror Trump samarbeider med Russland, og vant valget som følge av russisk hacking, eller at Trump selv er nazist. Dette utvilsomt fordi de liker å tro at Donald er ¨på deres side¨. Jeg skulle gjerne ha sett Trump sitte i fire nye år, men at det skal skje fordi noen av disse halv-mongoloidene tilfeldigvis har bestemt seg for å ta hans parti og tenker de oppnår noe ved å begå terror mot kongressen, det er latterlig.

Uansett må jeg si det føles godt å få vitenskapelig bevist hva slags type mennesker dette er. La oss alle ha dette i bakhodet hver gang vi ser dem tale i plenum.

Les vår spaltist Bjarne sitt tilsvar her

Dette innlegget er fra vår spaltist, og gir utrykk for hans meninger, og reflekterer ikke nødvendigvis Mann24 redaksjonelle linje, synspunkter eller politiske ståsted. 

Denne artikkelen kan innholde sponsede linker