Hvorfor spise vitaminer?

Får du i deg alt du trenger av vitaminer og mineraler?

I utgangspunktet er jeg veldig for å få i seg vitaminer og mineraler gjennom et variert og spennende kosthold. Samtidig vet jeg at realiteten ikke alltid er så perfekt som teorien vil den skal være.

Man kan få all D-vitamin man behøver gjennom normal kost, men ikke alltid!

Noen liker ikke fisk, noen liker ikke grønne grønnsaker, eldstemann vil helst bare spise kjøttet på tallerkenen og minstemann nekter å spise noe som helst. Hvis man i tillegg ikke er så gla i å lage mat, da er det like greit å innse realiteten.

Særlig dersom man mangler energien og overskuddet til å gjennomføre trening, er det SÅ mye bedre å ta noen tilskudd, slik at man kanskje FÅR overskuddet. Ubalanser og mangler i kroppen er nemlig ofte årsaken til at man ikke orker å trene. Det blir en ond sirkel.

Hvorfor trenger jeg vitamin D?

Vitamin D er en av tingene kroppen virkelig behøver, men som man ikke alltid tilfører nok av. Jeg skal ikke tvinge deg til å lære og huske alle tingene D-vitamin gjør for kroppen din, bare tro meg når jeg sier at den tjener viktige funksjoner for kropp, helse og humør.

Solen er faktisk vår viktigste kilde til vitamin D, så om sommeren holder det at du liker deg ute. På vinterhalvåret i Norge derimot, er ikke solen sterk nok til å dekke dette behovet. Sola er for langt borte, og dagene er for korte.

Da må du aktivt tilføre kroppen dette vitaminet. Det gjør du best ved å spise fet fisk, som ørret, laks og makrell. Dessuten finner vi D-vitamin i flere meieriprodukter, som ost, melk og smør. (Dette blir ofte tilsatt, og finnes ikke i alle typer, men er oftest tydelig merket når det er det. Sørg for at du velger en melketype med D-vitamin når du handler, så er mye gjort.

Hva er løsningen hvis jeg ikke kan spise mat som inneholder D-vitamin?

Vær ærlig nå, hvor mange ganger i uken spiser du fisk?

Er man derimot ikke glad i fisk, eller man er laktoseintolerant, vil det fort kunne oppstå mangel på dette vitaminet.

Jeg lovet å ikke bli for teknisk, men D-vitaminmangel kan bla lede til ømme muskler og slapphet, som igjen gjør at du ikke drar på trening – ikke bra.

I så fall anbefaler jeg på det sterkeste å sikre seg det som et kosttilskudd.

Velg noe som smaker godt!

En siste ting som er viktig, særlig for å få barna til å ta vitaminene sine, er smak. Smaker det godt, gleder alle seg til å ta dem. Barna hjelper gjerne til med å minne om at man skal spise dem. Det er vitaminbjørner et perfekt eksempel på!

Personlig har dette merket blitt en favoritt, og det er nettopp på grunn av den gode smaken.

https://kampanje.dmax.no/gratis/

Forresten, hvis du merker ømme og støle muskler, og dette kosttilskuddet ikke fungerer – prøv å ta magnesium også. Jeg slet en del med stølhet i korsryggen. Begynte med en kombinasjon av D-vitamin og magnesium, og ble helt fin i ryggen på bare en ukes tid!

Denne artikkelen kan innholde sponsede linker