Hvordan kle seg for vintertrening?

Hvordan man skal kle seg for vintertrening er en hel vitenskap i seg selv.

De lærde strides også om hva som er best av syntetiske stoffer, og ull. Helt ærlig synes jeg ikke dette temaet fortjener alt for mye oppmerksomhet. Det viktige er at man kommer seg ut og får trent!

Her er hvert fall mine egne tips til klær når man skal trene ute i kulda:

  • Om syntetisk eller ull er best, kan egentlig være det samme! Det viktigste er at du ikke har et lag med bomull innerst mot kroppen. Tror du meg ikke? Forsøk å ta på deg en bomullsokk og en ullsokk – dypp føttene dine i en bøtte med vann, og ta deg en tur ut i minusgrader. Tenker du sørger for å ikke ha bomull mot kroppen igjen, med mindre det er varmt og godt ute!
  • Med ullundertøy og ullsokker på, er egentlig det viktigste gjort! Jeg klarer meg helt fint med superundertøy i syntetiske materialer også. Jeg har til og med hørt at disse kan lede mere fuktighet vekk fra kroppen, dersom man svetter mye. Selv foretrekker jeg god gammeldags ull.
  • Med ull innerst, trenger jeg bare et lag utenpå, selv ned imot 15 minus. En tjukk strikkegenser, eller en fleece-jakke gjør susen i massevis. En joggebukse, eller treningsbukse holder utenpå nedentil.
  • Hansker er faktisk noe av det viktigste for at jeg skal få mest ut av trening ute om vinteren. For det første er det ofte fingrene mine som lider mest av kulda, særlig på lange løpeturer. Det kan virkelig ødelegge mye av gleden.

 

Dessuten vil et par hansker gjøre det mulig å gjøre for eksempel pushups og pullups, der det eller vil være lite fristende ute i snø og kulde.

En siste ting som gjør at jeg er avhengig av hansker, selv om sommeren, er at jeg elsker å løpe ¨offroad¨. Jeg elsker å svinge rett av fra stien, og inn i skauen. Det å ha sterke hansker til å ta seg for når man ramler, dra seg opp over steiner, knekke unna skarpe greiner i tett skog, og bøye til side høye brennesler, er virkelig en fordel.

Er du gal nok til å sykle om vinteren?

Faktisk er det ikke sjelden man kan se meg løpe med arbeidshansker av typen folk bruker på byggeplasser. Men jeg er kanskje litt annerledes.

  • Lue, eller pannebånd. Selv om jeg som regel er varm nok til at jeg tar dem av etter bare noen minutter, er det likevel greit å være varm og god, helt til forbrenningen holder ørene varme for deg. Dessuten er det kjedelig dersom man stopper for å tøye litt, eller slå av en prat med noen man møter, og plutselig er man både kald og svett.
  • En god hals er viktig, med mindre jakka eller genseren din dekker halsen godt. Det er fort gjort å pådra seg en forkjølelse hvis man blir kald i halsen.
  • Lommer er en stor bonus! Personlig løper jeg nesten alltid med lydbok eller musikk på øret, og jeg bruker apper til å spore treningsøktene mine. Da er det fint å ha jakke med lommer, slik at telefonen eller lua jeg tok av meg, ikke forsvinner. Særlig når jeg løper i skogen om vinteren er det kjedelig hvis telefonen ramler ut av lomma og forsvinner ned i snøen. Dessuten har jeg ofte med et par papirlommetørklær.
  • Jeg er ikke noen stor fan av dilldall for trening, men for lange turer, og for de som blir fort tørste, er det kanskje en idé med et belte for drikkeflaske, eller til og med en camelback med vann.

Ikke gjør det vanskeligere enn det er! Ull innerst mot kroppen er det viktigste av alt! Du finner kult ull-undertøy til hele familien her:

https://houseofhygge.no

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede linker

Skrevet av

Planlegg din neste opplevelsesreise

Nå som Covid-19 herjer verden, og reiserestriksjoner, karantenetid og innreiseforbud er blitt hverdagslige ord, ser nok mange nordmenn årets sydenferie forsvinne ut av vinduet. Men...

Hvordan kle seg for vintertrening?

Hvordan man skal kle seg for vintertrening er en hel vitenskap i seg selv. De lærde strides også om hva som er best av syntetiske...

Hvorfor spise vitaminer?

Får du i deg alt du trenger av vitaminer og mineraler? I utgangspunktet er jeg veldig for å få i seg vitaminer og mineraler gjennom...

Bli sunn og slank på en behagelig måte

Sunn kropp og helse handler om balanse Jeg er av den bestemte oppfatning, at for å holde en sunn kropp, er man nødt til å...

Utforsk Analen

Ting man putter i rumpa: Nei, vent litt. Den lista ville ha blitt altfor lang. Saken er nemlig den, at det finnes like mange vandrehistorier...

Påleggspresse – det er sjelden jeg finner en nettbutikk som gjør...

I dag ble det krangel om hvem som skulle få skrive artikkelen. Det er sjelden skribentene her hos Mann24 blir sittende å krangle om hvem...

Hvordan holde dama ekstra lykkelig

Lette bonuspoeng du kan tjene hos dama Noen av dere har kanskje allerede lest min leder om de 5 dagene man skal huske på for...

Slik holder du dama lykkelig

Gjør en innsats mann! Når jeg ser hvor håpløse flertallet av oss menn er, kan det virke rent utrolig hvordan menneskeheten engang har overlevd så...

Fiks bilen din selv

E du egentlig mann hvis du ikke kan skru bil? E det en ting æ har vanskelig førr å forstå, så e det kordan i...

Hvorfor jeg elsker lydbøker

Bøker på farten Jeg elsker lydbøker, og det er av flere grunner. Jada, jada. Jeg er helt enig med deg at det er koselig å...

Hvordan gjøre det morsommere å trene

Kjedelig å trene? Det store spørsmålet er egentlig hvordan man kan gjøre trening gøy? Svarene er egentlig mange, men her er noen virkelig gode tips! Treningsapper Treningsapper finnes...

Hvordan simulere stil

Fake it until you make it Klede er ein spesiell kategori av ting, då dei er ein del av det visuelle. I stor grad er...

Sponsede artikler

harmon kardon

Fet bærbar lyd fra Harman Kardon

Ultra portal lyd Den ultra-slanke og bærbare Harman Kardon Esquire Mini 2 er den perfekte reisefølge og passer enkelt i kofferten eller vesken. Selv med det...

Siste artikler

Planlegg din neste opplevelsesreise

Nå som Covid-19 herjer verden, og reiserestriksjoner, karantenetid og innreiseforbud er blitt hverdagslige ord, ser nok mange nordmenn årets sydenferie forsvinne ut av vinduet. Men...

Hvordan kle seg for vintertrening?

Hvordan man skal kle seg for vintertrening er en hel vitenskap i seg selv. De lærde strides også om hva som er best av syntetiske...

Hvorfor spise vitaminer?

Får du i deg alt du trenger av vitaminer og mineraler? I utgangspunktet er jeg veldig for å få i seg vitaminer og mineraler gjennom...

Bli sunn og slank på en behagelig måte

Sunn kropp og helse handler om balanse Jeg er av den bestemte oppfatning, at for å holde en sunn kropp, er man nødt til å...

Utforsk Analen

Ting man putter i rumpa: Nei, vent litt. Den lista ville ha blitt altfor lang. Saken er nemlig den, at det finnes like mange vandrehistorier...
Denne artikkelen kan innholde sponsede linker