Hvordan gjøre det morsommere å trene

Kjedelig å trene?

Det store spørsmålet er egentlig hvordan man kan gjøre trening gøy?
Svarene er egentlig mange, men her er noen virkelig gode tips!

Treningsapper

Treningsapper finnes det flust av, og de er som regel gratis, men de tilfører så mye! Ved å ha en app på telefonen, får du tilgang til data som hyppighet, kaloriforbruk, gjennomsnittshastigheter, avstander og sist, men ikke minst: rekorder!

Det å kunne konkurrere mot seg selv, eller andre, er for mange en kjempemotivator.

Avhengig av hvilken app du bruker kan du for eksempel opprette en løype, gjøre den offentlig, og deretter konkurrere med andre på akkurat den løypa. Du kan også finne andres løyper, og oppsøke dem for å se hvor du havner på lista. Veldig morsom måte å utfordre andre og seg selv. Selv foretrekker jeg Strava.

Her er noen gode apper:

Look good, feel good

Man føler seg ikke fresh, når man kommer inn på treningssenteret med fillete sko

Føl deg vel! En av de største motivasjonene for å trene er måten man føler seg. Det er en god følelse å komme hjem fra løpetur, eller fra gymmen. Ikke for å snakke om hvordan det føles når man faktisk ser og føler resultater, både på vekta og i helse.

Likevel kan det være fint å gjøre litt ekstra ut av det også på forhånd. Jeg tror de aller fleste vil være enig med meg i at det føles litt ekstra godt å dra på trening når man har nytt treningstøy og man føler seg fresh, heller enn å komme dassende i en slitt joggebukse, med en gammel treningsjakke som er blitt litt for trang. Det å koste på seg å kjøpe et par nye treningsantrekk når man skal komme i gang å trene igjen, etter en lang sofa-dvale.

Her er finner du noen kule treningsklær.

Ikke tren alene

Det å ha noen å trene sammen med gjør det både mer morsomt og lettere

Finn treningskompiser! Det er ikke sikker du har noen å trene med, men en venn kan være en supermotivator for å komme seg på trening! Ikke bare gir det treningen en bonus, ved at man også får mulighet til å være litt sosial. Kompisen kan også være med å peppe deg til å komme deg ut av huset, en dag du kanskje ellers ville ha jukset litt. Dessuten åpner det å være to, for haugevis med nye øvelser, tøyninger og morsomme aktiviteter.

Har du ingen venner, sier du?

Ikke fortvil! Du kan for det første konkurrere med og få motivasjon fra andre, gjennom flere av appene jeg nevnte tidligere. Ikke minst er trening en fantastisk måte å møte nye mennesker! Begynn på kampsport, meld deg på innebandy, bli med i en gym – og VÅG Å SNAKKE MED FOLK! De aller fleste er hjelpsomme og imøtekommende når noen spør om råd og hjelp. Hvis dere begge er på samme trening, har dere minst én ting felles.

Et annet alternativ kan være å finne en privat trener. Det finnes mange PT-er som tilbyr treningsprogrammer over nett. Disse følger deg opp, og pepper deg underveis. Finn en du tror passer deg, ved å se på deres treningsfilosofier og tilbakemeldingene de har fått fra andre.

Hva vil du oppnå med treningen?

Er du ute etter tidenes sommerkropp, eller ønsker du bare å ikke bli andpusten når du tar heisen?

Sett mål – oppnå resultater! Ingenting motiverer så mye som å se resultater, men ikke gå i fella å la baderomsvekta være din eneste måleenhet for om du får noe ut av treninga! Da har du skutt deg i foten, allerede før du har begynt!

Samtidig som du brenner bort magefettet, bygger du nemlig muskler. Det vil si at du kan både bli sterkere og få mindre mage, men samtidig ende opp både med høyere vekt enn da du begynte. Dessuten kan både trening og endring i kosthold (selv til en sunnere diett) resultere i økt vekt, særlig på kort sikt. Det er for eksempel fort gjort å ikke tenke over at man plutselig drikker mer vann enn man pleier, eller at kroppen binder mer væske akkurat da musklene restitueres.

Med andre ord: Sett andre mål enn å gå ned i vekt! Vekt er SVÆRT misvisende for å måle resultater.

Sett heller mål om å løpe ¨runden din¨ raskere, eller å løfte litt tyngre i en bestemt øvelse, eller å klare å trene to ganger i uka – uten juks – i et halvt år i strekk.

Hvis du ABSOLUTT skal fokusere på vektreduksjon, får du heller forholde deg til mål. Finn et målebånd og se om du kan redusere omkretsen av mage eller rumpe. Det sier mye mer om hvilken vei det går, enn totalt kroppsvekt.

Kosttilskudd

Kosttilskudd er akkurat det, tilskudd, og erstatter ikke et sunt og variert kosthold

En siste ting i denne sammenhengen, kan være å vurdere supplementer. En snarvei til resultater kan være å tilføre kroppen det lille ekstra ved hjelp av proteinpulvere, vitaminer, aminosyrer osv.

Her har dere et par alternativer for steder å kjøpe suplementer:

Proteinfabrikken

Extreme fitness

Maxulin

Play that funky music!

Lytt til musikk! Musikk øker prestasjon. Dette er vitenskapelig bevist for lenge siden. Arbeidere på fabrikker med musikk produserte under testing hele 30% raskere og bedre enn uten musikk. Jeg er hellig overbevist om at dette gjelder dobbelt for trening. Jeg har ikke tall på antallet ganger jeg har vært på nippet til å gi opp i en oppoverbakke, akkurat når favorittlåta mi tar av i headsettet. Da henter jeg plutselig frem kreftene jeg ikke trodde jeg hadde.

Lag dine egne spillelister, eller følg noen av disse spillelistene på Spotify eller iTunes:

 

https://music.apple.com/us/playlist/beast-mode-workout/pl.a1cd28ee28a84acf997fefcce2f253c0https://music.apple.com/us/playlist/top-100-running/pl.45c772aac77b434b93796a3f5ec0f33e

 

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede linker