Glad i fart? Her er verdens raskeste biler

De aller fleste menn har en interesse for biler i liten eller stor grad. En av de aller mest spennende aspektene med biler er selvfølgelig fart. For noen betyr antall hestekrefter alt og det er vanskelig å ikke la seg bli fascinert av en bil som viser muskler når man trykker gassen i bånn. I denne artikkelen tenkte vi å fokusere på nettopp fart. Disse bilene tilhører alle toppsjiktet når det kommer til pris, men skal man først drømme om bil er vel ikke høy pris noen hindring.

Nederst i artikkelen finner du topp 10 verdens raskeste biler som er lovlig på vanlige veier

Bil til 20 millioner – Koenigsegg Agere RS

Denne bilen er rimelig kjent for de fleste fartentusiaster. Med en svimlende prislapp på 19-22 millioner kroner er dette en bil du neppe tar deg råd til. Og selv om du hadde hatt pengene så er det allikevel en vanskelig bil å skaffe. Det er nemlig kun laget 25 eksemplarer av denne bilen. Skulle du allikevel ende opp med en Koenigsegg Agera RS bør du nok forvente deg en fartsfølelse du sent eller aldri vil glemme:

Selv om en Koenigsegg Agera RS er uoppnåelig for de fleste så finnes det en rekke mer oppnåelige biler for » den vanlige mann». Vi må selvfølgelig til mer kjente masseproduserte biler, men også her finnes det fantastiske biler som virkelig gir den kresne autofile mannen stor tilfredsstillende.

BMW og AUDI er kanskje de mest kjente bilprodusentene som tilbyr biler der toppfarten er milevis over hva norske fartsgrenser tillater.

M5 i 309 KM/T på Autobahnen

Hos BMW kommer man ikke utenom M-Serien. Disse bilene er fullpakket med hestekrefter og kan tilfredsstille alle krav om høy fart og ikke minst yter disse bilene 0-100 helt i toppsjiktet. Denne filmen vise en BMW M5 med hele 625 hestekrefter. I fri utfoldelse på autobahnen i Tyskland kommer denne noe vågale sjåføren opp i en topphastighet på hele 309 km/t:

Raskeste bil fra Audi – RS8

Nevnte Audi har også sitt fartsvidunder. De fleste bil-interesserte vil nok umiddelbart tenke på R8 når man prater om Audi og fartsrekorder.  Topputgave til Audi R8 byr på 610 ivrige hestekrefter, og sørger for at bilen klarer imponerende 0 til 100 km/t på 3,2 sekunder. Toppfarten til denne metallhaugen er 330 km/t. Her tester man en Audi R8 V10 2020-modell:

Verdens raskest biler for vanlig vei

Disse to bilene blir allikevel litt smågutter i forhold til verdens raskeste biler. Her en en samling av verdens 10 raskeste biler som vel og merke er lovlige å kjøre på vanlige veier. Her finner du biler som yter hastighet fra 400 km/t og helt opp til verdens raskeste bil, nemlig en Hennessey Venom F5:

Denne artikkelen kan innholde sponsede linker