Bli sunn og slank på en behagelig måte

Sunn kropp og helse handler om balanse

Jeg er av den bestemte oppfatning, at for å holde en sunn kropp, er man nødt til å gjøre helse til en livsstil. Det betyr ikke at man må trene hele tiden, og aldri kan kose seg igjen. Tvert imot! Dersom du skal klare å holde deg slank og sunn, må du finne en balanse du kan leve med.

Her kommer paradokset:

Det er veldig vanskelig å komme seg dit du ønsker å være, dersom du allerede er overvektig. Akkurat som de ekstra kiloene har en tendens til å komme snikende over lang tid, sniker de nemlig like langsomt og umerkbart vekk igjen. Særlig dersom du skal brenne dem bort ved å ¨spise deg slank¨, eller gjøre det uten en litt strengere periode.

Dessuten er en av de skumleste tingene vi gjør å handle. Da blir vi lurt forbi godis og fristelser, og vi har lett for å plukke med oss en usunn middag fordi vi har så lyst på akkurat det!

Til dette har jeg to gode tips:

Nei, du skal ikke ha potetgull på en mandag, tirsdag, onsdag osv. Det er helgesnacks!
  • ALLTID skriv handlelapp! Selv om du følger mitt råd nr 2, kommer du nemlig uansett til å behøve ting som dopapir, oppvaskmiddel osv. Men ved å ha planlagt hva du skal kjøpe, og gå effektivt gjennom butikken og plukke akkurat de tingene, er sjansen betraktelig mindre for at du plukker med noe annet.
  • Prøv en periode med levering på døra! Det finnes flere tilbydere av kolonialvarer og ferdige middager levert rett hjem, men her skal jeg gi deg tips til en som i tillegg leverer middager som hjelper deg å bli spretten og sexy igjen!

https://www.dinhelsemat.no/diett-pakker

Disse leverer alt fra LCHF og KETO, slankedietter og både glutenfrie og veganske alternativer.

På den måten kan du kose deg med god mat, uten å behøve å tenke på ingredienser og kaloritelling. Best av alt: Du bestemmer ikke selv hva du spiser! Ta en titt på bildene! Maten ser ikke ut som slankemat, men som utskeielser og gode restaurantopplevelser.

  • Når du skriver handlelappen din – prøv å lur deg selv ved å legge inn f.eks. et flaxlodd, en pakke Frisk mint-tabletter eller noe annet man får i kassa. På den måten fører handlelappen din deg rett fra hylla hvor du plukket den siste varen, forbi de livsfarlige godterihyllene, og rett til kassa. Det fungerer overraskende godt, selv om man vet man blir lurt.

Problemet for mange av oss er nemlig ikke å gå ned i vekt, men å opprettholde den sunne livsstilen. Mange slanker seg hardt og trener, kanskje en uke, kanskje en måned, men så går man tilbake til gamle synder.

En sunn livsstil er ikke en sprint, det er et marathon. Få med dama ut og beveg dere sammen.

En annen ting mange gjør, er som jeg nevnte ovenfor: Man prøver å finne en gylden middelvei, hvor man spiser litt sunnere, men samtidig unner seg litt godt. Problemet her er bare at man ikke ser resultatene man håpet å se, hvert fall ikke raskt nok. Dermed blir man skuffet, og så sklir man sakte tilbake til gamle mønstre.

 

Løsningen:

Prøv denne kombinasjonen denne gangen:

Du innstiller deg på en hardøkt for å komme virkelig godt i gang. Tenk på tidligere slankeforsøk du har gjort. Hvor lenge holdt du ut før du ga opp?

Det er så lenge du skal ta sikte på. Holdt du ut en måned med diett og trening på Elexia før du gikk over til støttemedlem og potetgull igjen? Greit! Da setter du deg som mål å være 100% sunn i én måned! Det vet du at du klarer. Du har gjort det før. Dette blir fase én.

  • Bestill deg en diettpakke av typen du ønsker.
  • Hold deg alkoholfri i hele denne måneden.
  • Tren så ofte og mye som du kan. Alt er bedre enn ingenting, men jo mer du orker i denne perioden, jo bedre utgangspunkt vil du ha for fase to.
Både du og dieselbilen din kan kjøre på frityrolje, men det betyr ikke at det er bra for deg fordet. Vil du være en fintunet monstermotor, eller en som er klar for skraphaugen?

Når du er ferdig med perioden, er det ingen som tvinger deg til å stoppe! Se hvor mange dager over målet du først satte deg du klarer å gå før du går inn i fase to, men husk det viktige her er ikke hvor lenge du klarer å holde fase en, men at du går til fase to og ikke tilbake til ditt tidligere liv, etter at fase en er over.

La oss si du er skikkelig hard, og har klart å gå ned fem kilo i fase en. Fint! Da er målet oppnådd!

Nå handler det om fase to. Målet ditt her er:

  • Ikke å skeie ut for mye. Nå er nemlig målet bare å beholde vekttapet til kroppen din aksepterer at dette er din nye vekt. Det tar dessverre lang tid. Gjerne et års tid.
  • Fortsett å trene litt hele tiden. Hvis ikke motivasjonen er der, så ikke press deg til lange økter. Så lenge du ikke lar det gå lange perioder helt uten trening. Igjen, litt er bedre enn ingenting.
  • Begrens utskeielsene til helger. Du kan gjerne spise kosemat innimellom, men ved å begrense det til to dager i uka, spiser du hvert fall ikke usunt syv dager i uka. Ofte er det alt som skal til.

 

Og er du fornøyd med å få disse måltidene levert på døra, er det heller ingen som tvinger deg til å stoppe med det når fase en er over. Du kan gjerne fortsette å få middagene servert, så har du ekstra god samvittighet når du skeier ut litt i helgene.

Veien til Beachboy 2022 starter faktisk ved å legge fra seg fjernkontrollen og ta på treningsskoa. Et skritt av gangen.

Målet ditt er å la fase to vare helt til samme tid neste år. Først da kan du ta en ny fase en hvis du vil.

Så er det tilbake til fase to igjen. Skjønner?

Prøv det! Jeg tror dette er enklere enn å tro man skal ha selvkontroll og leve sunt hele tiden. Om ikke annet vil en kort periode med å få mat på døra kunne gi inspirasjon og kunnskap om for eksempel LCHF dietten, slik at man lettere kan lage sånn mat selv på sikt.

Denne artikkelen kan innholde sponsede linker