Hvordan få perfekte barn

Alle ønsker vi vel det beste for våre barn?

Temaer som oppdragelse, er følgelig er yndet tema blant foreldre. En annen sak er genetikk og arvestoffer. Personlig har jeg en helt egen tese på hva som er viktigst for å få sunne og oppegående unger.

Det handler om sperm og egg.

Det er fort gjort å gå i den berømte ¨fella¨, men den er like lett å unngå – aldri reproduser med blå baller!

Dersom du ikke har hatt sex på over en uke, er du rett og slett nødt til å slå ut den gamle bokstavsuppa, før du gjennomfører befruktning. Det alternative utfallet bli katastrofalt!

Se for deg å bli tvunget til å tilbringe ukesvis i stummende mørke. Stengt inne i et trangt mørkt rom, med millioner av andre desperate fanger, i total uvisshet på om du noensinne ville slippe fri. Det ville være nok til å knekke den mest velprøvde elitesoldat!

Ved å lage barn på gammel sats, risikerer du alt fra mørkeredde unger, til barn med sosialangst, agorafobi og klaustrofobi. Ved å lage barn med sperm som har vært sperret inne under umenneskelige forhold i ukesvis, kan ungene dine i verste fall bli en haug nevrotiske innesittere, uten interesse for hverken sport eller friluftsliv. Ødelagt før de engang fikk en sjanse.

Dessuten er jeg hellig overbevist om at utløpsdatoen på sperma, er direkte knyttet til både kroppsodøren og utseendet på avkommet. Nystekte boller og nye biler er et perfekt eksempel på at ferskt er best. De lukter rett og slett ikke like godt etter en uke.

Det samme gjelder sæd. Den er ferskvare! Man lager hverken pad thai med gamle reker, eller serverer Fruitloops med surnet melk. På samme måte, burde du ikke bli overrasket over at ungen din innehar all kreativiteten til en myk potet, og ser ut som Gary Busey, når det var du som bakte med dårlige råvarer.

Når jeg forteller deg dette, føles det sikkert åpenbart?

Men det er dessverre ikke alle som tenker på å behandle spermen sin som den fantastiske ressursen den er. Å gjennomføre samleie med reproduksjon som formål, like etter at man har komme hjem fra spinning-timen på SATS, er omtrent som å stå å hamre med døra på komfyren mens suffleen din hever. Resultatet er gitt på forhånd. Dette er oppskriften på å bake en jævlig flat sufflé, eller å skape en hevngjerrig liten Hitler.

Du kan ikke sitte i ettertid å leke overrasket over at ungen din bestemmer seg for å anlegge verdens smaleste bart, blir diktator og utrydde seks millioner jøder, når du med viten og vilje dunka spermen din sanseløs mot et sykkelsete i hardplast, bare en snau time før du kjørte dama di på tjukka!

Det er som å putte et kull med kattunger i en sekk, og stå å hamre dem i låvedøra til bare én stakkars ødelagt kattunge er i live – og så oppdra den som din egen. Det der kommer til å bli en sånn kattefaen som freser mot sitt eget speilbilde, leker med hårballene den harker opp, og er livredd agurker.

«Mener du virkelig at ferskere sperm skaper vakrere barn?»

Finnes det bevis for dette?

Ja, det finnes folk som studerer og forsker på ALT!

Bevisene finnes overalt rundt oss! For et trent øye, er det enkelt å se hvordan dette fungerer i praksis.

Ta den berømte tredje ungen for eksempel. Man tror ofte det tredje barnet blir litt oversett og neglisjert fordi mor og far allerede har oppdratt to barn, og de er drittlei. Sannheten er at det tredje barnet oftest er litt lettglemt i utgangspunktet. Med to barn i huset, orker ikke lenger farmor og farfar å passe ungene mens mor og far er på kjærlighetsferie. Derfor blir alltid barn tre unnfanget enten ved uhell, eller den ene gangen i måneden man endelig rekker å ha sex.

Siden pappa ikke har tid til å kjøpe angrepille, og mamma ikke har overskudd til en abort, blir det litt sånn: «Fuck it, vi har jo et ledig sete igjen i baksetet.» Og så blir du til – litt mot alle odds. Ikke engang bilprodusentene har orket helt å bry seg. Du får ikke skulderstropp på sikkerhetsbeltet engang. Det finnes bare en sparsommelig magestropp for ungen i midten. Det hele stinker litt Danni Minouge, du vet, Kylies ikke fullt så kjente lillesøster? Ikke hørt om henne? Nettopp!

«Så man burde skyte med så ferskt krutt som mulig?»

Man skulle kanskje tro det var løsningen, men det er dessverre også feil. Det er klart at fersk sperm gir gode resultater, men å fyre av den karakterløse posesausen som har bygget seg opp en snau halvtime etter forrige salutt, er dessverre ikke fasiten det heller. Det blir som å holde VM i skiskyting med bare én deltager, og så være stolt over han som vinner. Dessuten må spermen få litt tid til selvrefleksjon og filosofering før den sendes ut på den store ferden, ellers ender man opp med Paris Hilton type unger. De ser kanskje bra ut ved første øyekast, men en rask inspeksjon avslører omfattende mangler under panseret.

Så hva er fasiten da?

Jeg vil si fasiten er å få gjort unna flyttevaska omtrent én dag før man lager unger. Kjør en kjapp pung-rens fredag kveld, og la kulene nyte livet iført silkepysjamas eller en boxershorts fra ¨Comfyballs¨ frem til lørdagskvelden. På den måten får balla tid til å fylle seg opp med konkurrenter, så vinneren virkelig må prestere for å vinne racet.

Dessuten har hver eneste sædcelle hatt tjuefire timer til å fundere på livets mange aspekter og eksistensielle spørsmål. På den måten er du sikret best mulig mot blåøyde, tanketomme avkom.

Vi ønsker tross alt å gi barna de beste forutsetninger, ikke bare utseendemessig, men også i form av intelligens, humor og talent. Dette oppnås bare dersom spermiene får noe tid til å ¨la smakene få sette seg¨.

Dersom du følger disse enkle tiltaksreglene, vil du ha all mulighet til å få barn som Justin Bieber, Elon Musk, Beyonce eller Zlatan. Din vinnersperm er ikke bare fersk, den har også fått kjempe om plass på pallen, mot millioner av andre rykende ferske spermtroll. Du blir sittende som den stolte forelder, til en unge som er så vakker at det nesten er ekkelt, og med et hode som alle vil lukte på.

Men hva med prøverørsbarn?

Jeg er glad for at du spurte! Prøverørsbarn kan gå alle veier! Preservert av spesialister har spermen det perfekte utgangspunkt, til tross for noe utvidet lagringstid. Problemet ligger i at ved å hoppe over hele veddeløps-fasen, kan selv spermier som i utgangspunktet ikke hadde livets rett, ende opp med å vinne løpet. Det er sånn verden ender opp med karakterer som Gaddafi.

Husker du ham? Generalen som gjorde statskupp i Libya, skaffet seg en livvakt av tungt bevæpnede kvinnelige supermodeller, og styrte landet som en blanding av tyrann og rockestjerne. Ja, han ja! Typisk det beste av begge verdener. Muammar Gaddafi er som en blanding av Justin Bieber og Hitler. Man vet ikke helt om man skal elske eller hate ham.

Ved kunstig inseminering har du nemlig fordelene av at donorene jevnlig bytter ut materialet, og at selve satsen blir tatt hånd om av profesjonelle. Problemet er bare at man fjerner den naturlige seleksjonen, da man bytter ut kappløpet, og plasserer utvalgte spermier direkte på mållinja. Du får med andre ord kanskje vakre barn, men de er gjerne litt halv-stekt. Det blir litt sånn:

«Det siste jeg husker var at jeg lå og svømte i et varmt basseng. I neste skund sto jeg på trappene til regjeringsbygget med en AK-47 og gjorde meg klar for statskupp.»

«Men hva med eggene?» spør du kanskje.

Selvfølgelig! Alltid er det en eller annen tulling som skal blande inn kvinner, når det kommer til barnefødsler. Egget spiller kun en passiv rolle i denne ligningen. Husk, egg kan holde i månedsvis etter pakkedato, selv oppbevart i romtemperatur. Sædceller derimot, stryker med bare de utsettes for friskluft en times tid, eller en halvtime med opera.

Det eneste unntaket til denne regelen er når kvinner velger å fryse ned egg. Heller ikke dette forringer endeproduktet videre, men det kan føre til en del kuriositeter. Har du noen gang lurt på hva som går galt i universet hver gang noen bestemmer seg for å ¨ta tilbake 80-tallet¨? Har du undret deg over hvorfor det alltid skal være én forvirret person i vennegjengen, som insisterer på å like Frank Sinatra istedenfor Snoop Dogg, eller som skal høre på rockabilly, istedenfor Spice Girls?

Dette er det som skjer når nedfrosne egg blir befruktet. Det blir en slags dissonans med tidslinja. Det er som om barna blir revet løs fra nåtid, og desperat søker tilhørighet i virkeligheten. Når disse ender opp i motebransjen, eller – gud forby – som DJs, ender man opp med sjangere som electro-swing og tilbakevendende mote-trender. Selv om dette er ting vi kan leve med, er vi sikkert enige om at prøverørsbarn bare er en absolutt siste utvei.

Tilbake til fasiten:

Selv om bevisene er overveldende for at min tese treffer innertier, er det gjort overraskende lite forskning på hvordan spermens liv pre-ejakulering, påvirker sluttresultatet. Mitt råd er å prøve seg litt frem på egenhånd. Kanskje en tolv-timers sats kan falle i smak? Eller kanskje en vellagret førtiåtte-timers ladning vil gjøre susen?

Jeg er hvert fall rimelig sikker på at hele panelet i TVNs humorprogram ¨brille¨ er gode eksempler på banebrytende forskning på nettopp dette feltet. Både Harald Eia, Egil Hegerberg og Else Kåss Furuseth er ¨førtiåttere¨, det vedder jeg skjorta på.

Så for all del! Gå hjem og lek! Så lenge du skjønner at det er en forskjell på den perfekt piskede eggehviten du ser på Pascals bakeri, og den suicidale kladden av en geleklump du runker utav deg etter en drøy uke med smurfeballer og en morgentime på spinninga. Det blir ikke folk av sånt – bare nett-troll og parkeringsvakter.

Denne artikkelen kan innholde sponsede linker