Påleggspresse – det er sjelden jeg finner en nettbutikk som gjør meg så opphisset

I dag ble det krangel om hvem som skulle få skrive artikkelen.

Det er sjelden skribentene her hos Mann24 blir sittende å krangle om hvem som skal få skrive om en sak, men når det kom til Foodstuff.no ble det en liten krangel mellom meg og Martin. Til slutt inngikk vi et kompromiss, da vi ble enige om at vi kunne skrive flere saken, men at dette hovedsakelig handler om kule dingser og maskiner.

Dessuten er ikke egentlig Martin så opptatt av matkultur. Problemet var bare at han er så veldig engasjert i røyking, grilling og andre grener av matlaging han betrakter som ¨mannete¨, og denne siden var veldig fokusert på akkurat det.
Nå er ikke Martin alene om akkurat dette, så denne vant jeg! Yey!

Det er sjelden jeg oppdager en ny side som får meg så opphisset!

Når det er sagt, ELSKET jeg denne siden! Jeg vil gå så langt som å si at hvis jeg kunne ha valt én nettbutikk å vinne gavekort på 100000kr på akkurat i dag – ja, da ville jeg ha valgt denne.

Her var det bare for mye som havnet på årets ønskeliste til julenissen. Jeg kommer til å være veldig snill jente i år – bare for å være sikker!

Siden det er så mange produkter her jeg liker – tenkte jeg først å dra frem tre utvalgte produkter, slik at leserne skulle få et inntrykk av hva som finnes på denne fantastiske siden.

Problemet var bare at jeg ikke klarer å skrive kort nok om produktene, fordi jeg syntes de var så kule. Derfor har jeg valgt å lage en hel artikkelserie, hvor jeg drar frem nye og kule tingester.

Den første jeg vil fortelle om er:

For meg er dette bare ren kunst

Påleggsform med innebygd termometer. Som dere kanskje vet, er det lite som gjør meg så lykkelig som å lage gode produkter av egne råvarer. Denne jenta både jakter og slakter, og enkelte av produktene på denne siden har jeg allerede fra før – for eksempel pølsestapper. Jeg har også min egen kuttemaskin, som jeg blant annet bruker til å skjære opp eget kjøttpålegg av viltet fra årets jakt.

Påleggsform var et nytt produkt for meg, og jeg bestilte en umiddelbart. Tidligere har jeg brukt gode, gammeldagse presser i tre, og nett, når jeg har skullet lage for eksempel skinke og lammerull. Her fikk jeg oppleve noe nytt og morsomt. Det var virkelig en glede fra begynnelse til slutt. Først brukte jeg formen til å presse rullen. Man kan enkelt justere presset på rullen/steika, slik at den blir tett og jevn.

Det neste var å koke diverse ruller og skinker i den. Både kalkunbryst, skinke og lammerull fungerte veldig fint. Ved hjelp av termometeret ble kjernetemperaturen perfekt på alle tre forsøkene, og kanskje det viktigste av alt – alle påleggene fikk jevn og fin form!

Jeg vakuumpakket og frøs ned noe, mens noen skiver av hvert pålegg selvfølgelig gikk rett på rundstykke og i kjøleskap. Jeg følte meg veldig proff, da alle sortene hadde lik form og diameter. Det så riktig proft ut!

Kort fortalt:

Skinka smaker ekstra godt når man har laget den selv

Dette var en fryd av en opplevelse! Jeg kommer til å bestille flere. Jeg har nemlig ikke tålmodighet til å nøye meg med å koke bare én av gangen, men vil gjerne kjøre samlebånd når jeg først har en dag på kjøkkenet!

Jeg kjøpte en av formene med 10cm diameter, men det fantes også en større variant på 16cm. Denne kan sikkert være fin å ha til større kalkunbryst enn det jeg hadde, eller til store stykker av for eksempel okse.

Når det er sagt, hadde denne siden flere fantastiske produkter. Et av dem var en ting jeg tidligere har måttet hente hos en slakter, nesten en time fra der jeg bor. Her kan jeg bestille det på nett – nemlig bakteriestartere til speking!

Kjøp den her

Denne artikkelen kan innholde sponsede linker